Art Attack Logo

PRESSEMEDDELELSE

 

TEATER VESTVOLDEN & TEATRET MASKEN

PRÆSENTERER

ZAPPA

 

“Kom så, Mulle, spis nu skovsneglen!

For du vil da gerne have din marokkopude tilbage ik?…”

 

De to teatre er gået sammen om en co-produktion som præsenteres på begge scener og er Teater Vestvoldens 30 års jubilæumsforestilling. Det er en nytænkende og anderledes opførelse, hvor de fortolker én af de store danske klassikere, ZAPPA af Bjarne Reuter.

 

I ZAPPA er de tre drenge blevet voksne. Årene er gået - Hvordan har deres liv udfoldet sig efter de skiltes? Hvad har de hver især taget med sig fra deres ungdomsliv og det de oplevede sammen, og hvordan har det været med til at påvirke dem?

Forestillingen er et selvstændigt dramatisk værk– baseret på inspiration fra filmen og bogen.  Historien er bygget retrospektivt op – med tre modne og dygtige skuespillere som genoplever situationer i glimt fra dengang og nu. Vi ser tilbage på dem som de engang var, det de oplevede sammen, deres venskab, deres familier og frem til nu hvor de er blevet voksne – en ren men rystende historie – fortalt med voksne øjne.

 

Bogen ZAPPA udkom i 1977 og foregår først i tresserne og handler bl.a. om den 14-årige Bjørn og miljøet omkring ham. Sammen med de jævnaldrende drenge Mulle og Sten, har Bjørn en klub. Sten er den ubetingede kyniske og manipulerende leder, og ham der tager beslutninger for hele gruppen. Mulle er klovnen og ham der bliver trynet, Bjørn er den stille iagttager men som rodes mere og mere ind i Stens afstumpede adfærd. Til sidst må Bjørn bryde fri, hvilket får fatale konsekvenser…

 

Forestillingen vil prøve at skildre, at ungdommen stadig kæmper med de samme problemer i dag som dengang. Emner som gruppepres, had, mobning, den første kærlighed, venskab og svigt. Dramatikeren Thomas Markmann har prøvet at stille spørgsmålet - Hvad tager vi med os i ”bagagen” når vi vokser op – hvordan håndtere vi vores ungdoms oplevelser – hvad kan vi bruge og hvorfor er det så svært nogen gange at gøre sig fri af fortidens begivenheder.

I forbindelse med forestillingen bliver der lavet skolemateriale.

 

 

 

 

Medvirkende:

Hans Henrik Clemensen, Ulver Skuli Abildgaard & Bjarne Henriksen

 

Pris 40 - 125 kr. eks. gebyr pr. billet. Bestil billetter ved at skrive til post@teatervestvolden.dk eller på tlf. 3677 2300

Egnet fra unge i 7. kl. (14 år) og op. Spilletid ca. 1 time & 10 min.

For yderligere information om forestillingen se www.teatervestvolden.dk

 

FIND VEJ HERTIL http://teatervestvolden.dk/hvidovres-teater/find-vej/

 

Pressekontakt:

 Lena Hedegaard, mobil. 20 33 75 07 – mail@artattackaps.dk

 

OM ZAPPA

Urpremiere 21. marts – spiller frem til 25. april. På Teatret Masken 31.marts – 11.april

Instruktør Kamilla Bach Mortensen

Manuskript Thomas Markmann

Scenograf Ingvild Rømo Grande

Medvirkende Bjarne Henriksen, Ulver Skuli Abildgaard & Hans Henrik Clemensen

 

30 ÅRS JUBILÆUM PÅ TEATER VESTVOLDEN

I 1980 blev Teater Vestvolden etableret som børneteater men det var først i 1984 at det blev et egnsteater under Hvidovre Kommune. Teatret kan således fejre 30 års jubilæum i år.

Teater Vestvolden ligger midt i hjertet af Hvidovre by. Teater Vestvolden er et selvproducerende teater, og teatret råder over en teatersal med plads til ca. 150 tilskuere, en prøvesal, en kabaret/comedy scene samt en teatercafé.

 

Teater Vestvolden er en kraftfuld medspiller i Hvidovres kulturliv. Teater Vestvoldens kunstneriske leder Stephan Pollners mission er at skabe teater der udover at underholde også rammer og rører. Ud over professionelt teater af høj kvalitet tilbyder teatret også dramaundervisning & konsulentarbejde.

 

TEATRET MASKEN & TEATER VESTVOLDEN I CO-PRODUKTION

Teater Masken og Teater Vestvolden har sammen co-produceret Zappa. Forestillingen tager derfor til Nykøbing Falster i en periode og spiller flere forestillinger for unge. Teatret Masken har også i forbindelse med forestillingen tilbudt workshops for 7-10 klasser i lokalområdet. Derefter tager forestillingen tilbage til Teater Vestvolden og spiller frem til 25. april.

Forestillingen spiller på Teatret Masken fra mandag 31. marts – 11. april

Teatret Masken, Voldgade 1, 4800 Nykøbing Falster, info@masken.dk - http://www.masken.dk/zappa

Teatret Masken er et professionelt teater i Guldborgsund Kommune. Styrelsen af Teatret Masken er Inger Mikkelsen, Nils Ole Kragh og Hannah Karina Mikkelsen, sammen har de det kunstneriske og økonomiske ansvar for teatret. Trine Friberg er Teatrets dramaturg. Masken er et nytænkende teater med holdning. Deres iscenesættelser er kendetegnet ved intensitet, nærvær og ægthed. De arbejder for at skabe de bedste forudsætninger for at bevæge publikum og give plads til refleksion.

Copyright Art Attack ApS 2013 CVR: 31253683